Updates bouwwerken

Een nieuw Zonnewende I 

met extra ruimte voor ...

Onze “oude bouw”, Zonnewende I, die dateert van 1981, zal vervangen worden door een nieuw gebouw met o.a. 81 éénpersoonskamers (elk met badkamer en douche). Zonnewende II blijft behouden en beide gebouwen worden op elke verdieping met elkaar verbonden via een gang. 

Naast een rechtstreekse verbinding met de assistentiewoningen, vinden ook de kine, het kapsalon en de keuken er hun nieuwe stekje. Er werd een polyvalente zaal voorzien (“De Zilverlinde”) en het nieuwe gebouw zal ook de uitvalsbasis vormen voor ons “buurthuis” (meer info volgt).

Planning van de verhuis – de week van 7 maart!

Vanaf dan gaan we officieel van start met onze verhuis. De bewoners van het oude Zonnewende I zullen die week hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Hoe dit allemaal praktisch in zijn werk zal gaan, lichten we in detail toe in de week van 7 februari. Meer info volgt dus nog!

Een bezoekje vooraf?

Wij begrijpen dat bewoners graag al een kijkje willen nemen in hun nieuwe kamer. Daarvoor moeten we echter wachten tot de werf ver genoeg gevorderd is en we dit op een veilige manier kunnen organiseren. Omwille van die redenen zal dit pas ten vroegste lukken 1 weekje op voorhand en enkel wat betreft de kamers zelf.

En daarna?

Zodra iedereen zijn intrek heeft genomen in zijn nieuwe woonst, zal het oude gebouw (Zonnewende I) worden afgebroken om plaats te maken voor een parking, fietsenstalling én een mooie tuin.

Ook wat onze afdelingen betreft, trekken we die lijn door. Zij krijgen vanaf dan allemaal (dus ook de afdelingen die niet verhuizen) een nieuwe bloemennaam!

De woongroepen van het nieuwe Zonnewende
1ste verdieping – Azalea en Begonia
2de verdieping – Campanula en Dahlia
3de verdieping – Edelweiss en Fresia

De woongroepen van Zonnewende II krijgen als naam
Gladiool, Hyacint en Iris